Bekijk hieronder het programma van AMacademy Cyber 2021!

Meer informatie over de sprekers?

Bekijk de sprekers

20 mei 2021

13:15 - 13:30

Netwerken in de netwerklounge

Ontmoet andere deelnemers van deze AMacademy! Voor het event begint krijg je de kans om deze bezoekers te ontmoeten in de Netwerklounge. Je wordt dan gekoppeld aan een andere bezoeker. De eerste 30 seconden kun je niet wegklikken, daarna wel. Je kunt 3 minuten met elkaar praten, of deze tijd verlengen. Het is erg leuk om te doen en je doet er waardevolle contacten op. Probeer het eens!

13:30 - 13:40

Opening dagvoorzitter

Theo van Vugt, hoofdredacteur van AM, heet je welkom tijdens de eerste editie van AMacademy Cyber! Waarom is dit kennisevent is deze tijd zo belangrijk?

13:40 - 14:10

Social Engineering

Universiteit Twente 

Hoogleraar Marianne Junger & Jan-Willem Bullee vertellen je wat zij weten van sociale engineering. Wat kun je hieraan doen? Ze bespreken daarnaast de resultaten van hun eigen experimenten met social engineering en de uitkomsten van het literatuuroverzicht van effectieve interventies. Tot slot geven ze enkele tips voor bedrijven.

 

 

14:10 - 14:40

Stefan Zwager 
AIG

Ransomware is niet meer weg te denken in het huidige werkklimaat. Sterker nog, voor veel organisaties is het zelfs bedreiging nummer één geworden. Wist je bijvoorbeeld dat AIG een toename ziet van 150% op ransomware claims ten opzichte van 2018? De aanvallen worden geavanceerder en bovendien lastiger te voorkomen, iets wat we zowel lokaal als internationaal terugzien. Stefan Zwager, Cyber Lead, zal je tijdens zijn sessie meer vertellen over ransomware.
14:40 - 15:00

Korte break

15:00 - 15:40

Marc van Herpt
Veldsink Verberkmoes

Cybercrime is de snelst groeiende vorm van misdaad van de laatste jaren. Omdat ons leven zich meer en meer digitaal afspeelt, neemt de kans op online criminaliteit toe. Verlies van data en hacking ( van o.a. servers maar ook telefooncentrales) zijn een paar voorbeelden en deze risico´s zijn niet gedekt onder de traditionele verzekeringen. Inmiddels is de AVG ook van kracht en brengt de implementatie van deze wetgeving de nodige extra risico’s met zich mee. Het verplicht ondernemers om eventuele datalekken te melden die personen kunnen schaden. Ook kan er een boete opgelegd worden als men onzorgvuldig omgegaan is met het beschermen van data.

Dit horen wij als zakelijk adviseurs zowat elke dag en elke dag krijgen we te horen dat dit een enorme groeimarkt is echter in de praktijk valt het aantal gesloten polissen enorm tegen. Ben jij voldoende van deze materie op de hoogte om een dergelijk risico aan de man te brengen? In mijn verhaal neem ik je mee in de wondere wereld van cybercrime verzekeringen en de weerstanden bij klanten ik als adviseur tegen aan ben gelopen en nog steeds dagelijks tegen aan loop. Verwacht geen nadere tekst en uitleg over de polisvoorwaarden wat die kun je zelf lezen. Gewoon een pragmatische workshop om cyber nog eens onder de aandacht te brengen.

15:40 - 15:50

Korte break

15:50 - 16:30

Marie-Louise de Smit
Aon

De markt van cyberverzekeringen groeit en ontwikkelt continu. Iedere organisatie raakt steeds meer afhankelijk van IT en databeheer. Maar hoe ziet deze markt er uit? Marie-Louise de Smit, Cyber Broking Director, vertelt je alles over de laatste ontwikkelingen en dekkingen op het gebied van cyberverzekeringen. 

16:30 - 16:40

Afsluiting door dagvoorzitter

16:40

Einde event